Kõige olulisimad põhjused, miks te ei arene üldse

no results

Aastad mööduvad ja midagi ei juhtu?

Kasutatakse lisaks valuvaigistitele ka Mobilatti ja muid salve, aga need annavad vaid ajutist leevendust?

Õlad valusad, abaluu ülemine osa kinni, tennise küünarnukk?

Samm on raske, seks ei ole enam endine, mis on masendav ja millekski pole ka inspiratsiooni?

Kuigi ülalmainitud sümptomid on omased enamikele jõusaalihuvilistele ja ka võistlussportlastele, kulturistidele ja jõutõstjatele, ei saa te sellega midagi teha.

Mida siis üldiselt olukorra parandamiseks tehtud on?

-Muudame treeningprogrammi, kuid jääme 4-6 jõusaalikülastuse juurde nädalas.

-Määrime haigeid ja valusaid kohti enne trenni soojendavate kreemidega ja õhtuti kodus valuvaigistavate kreemidega. (Minu oma arst ütles mulle kunagi, et “Timo, need kreemid ei aita, kui nad ei saa põletikupiirkonda imenduda”. Kui te ei nõustu, siis mõelge, kas valus koht oleks ilma ravita 2-3 nädalaga nagunii paranenud? Kas kasutate kreeme? Sama kehtib ka käsimüügi “gripiravimite” kohta” )

– Vahetades harjutusi, kas enda ideede, sõbra või treeneri juhendi järgi. (Kui kehal on juba ületreening, näiteks õlas, siis õige koormusega teise nurga alt pingutamine ainult pikendab paranemist)

– Kasutades ebaseaduslikke vahendeid. Liiguda edasi “hormoonide peale” ja kui rahaline olukord lubab, siis vürtsitame seda ka kasvuhormooniga. See on meetod, mis paneb treeningu uuesti käima ja areng hakkab kiiresti edenema ka valesti treenides. Selle juurde tuleme veidi hiljem tagasi.

Kuidas saaksin end igas trennis paremaks muuta, kasutamata keelatud aineid, valuvaigisteid ja salve kõikjalt maailmast?

Esimene asi, mida peaksite tegema, on puhata kõigist treeningutest vähemalt 2 nädalat ja tegelema “mahajäänud” asjadega. Pereasjad, tööasjad ja ka kohtumised sõprade ja sugulastega. Siis kaob „süütunne“ ja saate sellegipoolest alustada niiöelda puhtalt lehelt uue trennimeetodiga.

Pärast seda ostke vihik või veel parem aastakalender, kus igal päeval on oma leht ja alustage „trennikava“ puhtalt lehelt, kirjutades üles otsustatud trennikava koos liigutuste ja raskustega, et saaksite alati ausalt näha, kas arenete või mitte.

Alusta trenniga kaks korda nädalas.

Esimene terve ülakeha treening.

Nädala teine ​​trenn jalad ja kõht.

Mõlema treeningu alguses vali põhiliigutus nagu jalapress, sügav kükk ilma varustuseta, dip või siis rööbaspuu, kaldpink ja jõutõmme. Detailseid liigutusi nagu erinevad „lendamised“ palume kavasse mitte lisada.

Ärge tehke rohkem kui 5-6 liigutust treeningu kohta ja ainult 1 seeria kuni lõpuni. Jah, ainult üks seeria + soojendus enne tegelikku treeningut.

Ärge muutke 2 kuud treeningus midagi, vaid jääge valitud liigutuste juurde, et saada korralik periood, mille järgi saate arengut jälgida.

Mis siis, kui ka see programm “jääb toppama” juba 3 nädala pärast?

Pikendage treeningintervalli 4-7 päevani, kuni olete täielikult taastunud ja tunnete, et kang tundub kerge ja ühegi harjutuse ajal pole ükski osa valus.

Tuleme treeningu toetamiseks tagasi hormoonide teema juurde.

Ehk siis hormoonide abil saab treenida sagedamini ja raskemalt, kuid lihased ja kõõlused ei taastu ainetega täielikult. Pärast esialgset hoogu algavad uuesti samad lisavalud, jäikus ja unetus.

Tavaliselt ei saa need, kes on kursusele sattunud, sealt enam vaimselt “tagasi”, sest kes tahaks kaotada pingutuse ja suure rahaga saadud uusi lihaseid?

Kui unustada varjatud terviseprobleemid, põhjustab jõutaseme ja seeläbi lihaste suurenemine sageli nende lühenemist ja üldist jäikust. Lõpptulemuseks on nähtused, mida puhtal sportlasel harva ette tuleb, näiteks biitsepsi või sirutajalihase murdumine, rinnalihase või reielihase rebend, isegi ilma äkilise liigutuse või soorituse tehnilise veata.

Neid probleeme saab kas ennetada või vähemalt edasi lükata, külastades regulaarselt spordimassaaži terapeudi ja võttes pärast võistlusi jõusaalist vähemalt 2-4 nädalat puhkust.

Kuidas saab puhas sportlane saavutada oma elu parima vormi ja jõutaseme kõige tõhusamal viisil?

Arthur Jones arendas treeningmeetodit High Intensity Training kogu oma elu jooksul, s.o kümneid aastaid. Loe selle meetodi kohta lähemalt siit samast blogist või hcgym.ee blogist, sest läbi kukkuda ei saa.

Timo Majuri

HC GYM

HC Pro