Kas HIT-treeningu ja pumpamistreeningu kombinatsiooniga saab üldse midagi saavutada?

HC GYM

HIT tähendab selles kontekstis Nautiluse treeningseadmete ja MedX jõusaaliseadmete leiutaja Arthur Jonesi poolt välja töötatud High Intensity Training meetodit.

HIT treeningmeetodil treenitakse iga kord täiel rinnal, tehes kogu keha läbi mõne suure liigutuse, nagu jalakükid, surnud tõsted, laskumised, püstitõuged, kitsa haardega rihmarattad eal jne.

Teeme igast liigutusest lõpuni ainult ühe kontrollitud seeria ja ideaaljuhul kahe sekundiga liigume järgmise harjutuse juurde, mis võetakse samuti positiivse lõpuni. Kui kõik harjutused on tehtud, on see treeningu lõpp ja järgmine treening on 3–5 päeva pärast või kuni lihased on täielikult taastunud.

Pumbatreening ehk vana kooli kulturismitreening, kus iga lihast pumbati erinevate nurkade alt 12-25 seeriat, et saada lihasesse maksimaalne pump. Treeninguid tehti 1-2 korda päevas ja 5-7 päeva nädalas.

Kas siis on võimalik neid treeningmeetodeid kombineerida ja saavutada rohkem jõudu ja lihasmassi?

Lähtume sellest, et tahame HIT-treeningutel saavutada parima võimaliku tulemuse, kuid ei taha “käed taskus” oodata ligi nädalat järgmise treeninguni.

Millal saaks HIT-treeningule lisada pumbatreeningu?

Alles siis, kui oled HIT-treeningus jõudnud faasi, kus raskused on nii suured, et treeningust taastumine võtab aega viis päeva või rohkem ning puhta sooritustehnikaga ei jõua ka korduste arvus enam edasi.

Kuidas lisada ja kombineerida pumbatreeningut HIT-treeninguga?

Alustage pumpamistrenni alati käte ja ülakeha soojendamisega poksikotiga. Parim viis on teha seda Shaolini munkade kombel nii, et lüüakse küünarvarte siseosadega, kasutades kogu keha, kasutades 50 lööki käe kohta ja seejärel jätkatakse traditsioonilise kotitreeninguga, st lüüa kotti otse rusikatega, et kott püsiks. kogu seeria jooksul samas kohas tänu löökide jõule.

Järgmisel soojendusel pumbatrenniks muidu nagu esimeses, aga nüüd hakkad käsivarte välisservaga kotti lööma.

Ja kolmanda pumbatreeningu alguses 30 lööki kotti jala kohta ja otse koti peale löömine, 50 kordust.

Alles pärast seda teed 15 kordust järgnevaid liigutusi väga kerge raskusega, ülablok kitsa haarega peod vastu näkku, ristiblok rinnalihastele, mõni seljasirutusemasin.

Teed puhkepäevadel neid pumbatrenne ja lisad lõpus korralikud jalgade ja ülakeha venitused.

Kui märkad, et taastud ja HIT Trenni hakkab paremini sujuma, ära lisa pumptreeningule liiga palju raskust, vaid natukene ja langeta korduste arv 10–12 vahele.

Kui umbes 3–4 nädala pärast märkad, et jõuad kõigega ja HIT-treening läheb paremini, siis saad pumptreeningule soovi korral lisada biitsepsi kõverdaamise scotti pingis, triisepsi harjutuse treeningkummiga ja kõhulihaseid kasutades sama põhimõte nagu teistel pumbaharjutustel. Kõhulihaseid tuleks teha pingil, kus kõhulihaste liigutused ei aktiveeri reie esiosa lihaseid. Tee kõhulihaseid alati veidi erineva nurga alt ja maksimaalselt 20 kontrollitud kordust.

Viimane õpetus: Ärge segage ja ahnege pumbatrenniga, et mitte rikkuda kogu HIT-treeningut ja triivida ületreeningusse, kus kogu treening läheb raisku.