Valides parimat kehakaalu suurendavat toidulisandit

kehakaalu suurendavat toidulisandit

Kehakaalu suurendavad toidulisandid (massilisajad) on valgupulbrite valdkonnas huvitav alarühm.

Kui sa tahad kaalus juurde võtta, on sul vaja midagi, mis annaks sulle tonnides kaloreid, eks ole?

Ent see ei ole päris nii. Asjad on sellest veidi keerulisemad. Või vähemalt peaksid olema.

Siin on mõned detailid, millele tähelepanu pöörata, kui valid oma eesmärkide täitmiseks kehakaalu suurendavaid toidulisandeid.

Kvaliteetne, täisproteiin

Proovides kaalus juurde võtta, on oluline meeles pidada, et see oleks õiget tüüpi kaalutõus – nimelt lihaste arvelt. Selleks vajad palju täisväärtuslikke valke.

See tähendab, et sinu valguallikas peab andma sulle kõiki asendamatud aminohapped, mida sinu keha ei suuda ise sünteesida. Veelgi parem on, kui valk sisaldab ka asendamatuid aminohappeid.

Muidugi on oluline, et teeksid trenni, et pakkuda stiimulit, mida sinu keha vajab selle valgu õigeks kasutamiseks.

Ilma treeningust põhjustatud lihaste mikroskoopiliste rebenditeta ei mõista sinu keha, et valku on kuskil vaja ja see muundatakse lihtsalt rasvaks. Ja seda me ei taha.

Mitu valguallikat

Lisaks sellele, et valgud on veidi erineva toitumisprofiiliga, toimivad need ka erinevalt sinu organismis.

Huvitaval kombel moodustavad kaks piimavalku – kaseiin ja vadak – selles osas täiusliku meeskonna. Vadak imendub kiiresti, andes kehale täpselt seda, mida ta sel hetkel vajab. Kaseiin kipub aga hüübima ja moodustama maos suure valgupalli, vabastades toitaineid aeglaselt mitme tunni jooksul.

Kombineerides neid kahte valguallikat, võid olla kindel, et sinu organismil on alati piisavalt

kütust.

Aeglased süsivesikud

Kuigi süsivesikuid välditakse sageli, on see makrotoitaine sinu keha peamine kütuseallikas ja on kvaliteetse treeningu toetamiseks hädavajalik.

Täisteraleivad ja -pastad aitavad sul kaalus juurde võtta, suurendades insuliini taset. See hormoon omakorda hoolitseb selle eest, et kõik see valk jõuab sinu lihastesse ja imendub korralikult.

Kalorid ja maitse

Muidugi, kui soovid kaalus juurde võtta, on oluline, et sinu kehakaalu tõstmise lisand sisaldaks palju kaloreid.

Samuti on oluline, et toidulisand oleks kergesti seeditav ja hea maitsega; sa sööd seda palju. Sellisel juhul on sinu jaoks parim kehakaalu tõstmise lisand just see, mida võtad.

Ei midagi muud

Toidulisanditööstus on kurikuulus ebavajalike koostisosade ja potentsiaalselt kahjulike lisaainete kasutamise poolest. Väldi seda nii hästi kui võimalik.

Vali kaalutõusu lisand, mis sisaldab ainult kvaliteetset valku mitmest allikast ja aeglaseid süsivesikuid. Kui koostisosade loend sisaldab kunstlikke maitseaineid, värvaineid ja säilitusaineid, jäta see vahele.

Mitmeid neist lisanditest on seostatud igasuguste terviseprobleemidega, sealhulgas käitumisprobleemide ja teatud tüüpi vähiga.

Samuti tasub märkida, et on tõestatud, et kunstlikud magusained muudavad sinu soolestikus loomulikult elavaid baktereid nii, et need soodustavad keha rasvumist. Ja see on halb.