5 Põhjust, Miks sa ei saa reaalselt mingeid tulemusi jõusaalis:

Jõusaal – koht, kus soovid end tõeliselt näha arenemas, kuid kus sageli jääb see lootus kaugeks unistuseks. Miks? Siin on viis levinud põhjust, miks Sa võid jääda arengus toppama peale algajate perioodi.

  1. Liiga Sagedased Külastused: Kas oled jõusaali ahvatlustest haaratud ning käid seal liiga sageli, lihtsalt sellepärast, et Sul on leping? Võib-olla arvad, et iga päev tuleb treenida? Tihe treenimine võib tegelikult arengut pidurdada, kuna keha vajab ka piisavalt taastumisaega.
  2. Vale Trennikava: Kui kasutad trennikava, mis on mõeldud professionaalidele – eriti neile, kes toetuvad keelatud ainetega abiks – siis võid jääda petliku lootuse lõksu. Sinu keha võib vajada hoopis teistsugust lähenemist, et arengut näha.
  3. Ületreenimine ja Muud Füüsilised Koormused: Kas lisaks jõusaalitrennile tegeled ka teiste füüsiliste treeningutega või on Sul muud füüsilist koormust, mis võivad takistada piisavat taastumist? Ületreenimine võib viia hoopis vastupidise tulemuseni, kui soovid.
  4. Unepuudus: Sügav uni on oluline lihaste taastumiseks. Kui Sa ei maga piisavalt, võib see mõjutada Sinu treeningutest saadavat kasu. Ära alahinda hea une rolli oma arengus.
  5. Vale Toitumine ja Toidulisandid: Õige toitumine on võtmetähtsusega nii taastumiseks kui ka nähtavate tulemuste saavutamiseks. Kui Sa ei hooli oma toitumisest ega kasuta vajalikke toidulisandeid, võib see olla üks põhjustest, miks Sa ei näe soovitud muutusi.

Kokkuvõttes, kui soovid tõeliselt areneda peale algajate perioodi, siis võta arvesse neid viit aspekti ning muuda oma lähenemist jõusaalitreeningutele. Tee treeningud intensiivselt, kuid mitte liiga sageli, vali õige trennikava, puhka piisavalt ning jälgi oma toitumist. Proovi HIT treeningumeetodit ning ole järjepidev – nii võid olla kindel, et näed tulemusi, mida oled oodanud.