Personaalne / Professionaalne

Personaalne

“Tàiesti unreal rasvapôletus treeningkavad”
“Sa vôid süüa kôike ja sa saavutad ikka enda soovitud kehakaalu – jne jne…”

Fb, insta ja terve internet on tàis sarnaseid nn professionaalseid SERTIFITSEERITUD personaaltreenereid ja muidu treenereid kes teavad kuidas teid kôige paremini, ôigemini ja valutult normaalkaalu saada vôi kuidas musklid TEGELIKULT kasvama saab panna. 🙂
Oojaaaa, selleks peab tôesti tegema vàga palju “spetsiaalseid” harjutusi. Hahahaaa! ✌🏼

Hoiatan, eespool vàlja toodud enese kôikvôimsust ja teadlikkust reklaamivad sloganid peaks olema ohumàrgiks kôikidele kes sarnaseid kiidulaule juhtuvad lugema.

Treener, kes tôesti teab kuidas abivajajat inimest aidata ei “karju” kunagi enda headusest ja paremusest.
Treeneril on vôi siis ei ole (veel) tulemused mis rààgivad iseenda eest ja ongi kogu jutt.
Tulemused = inimesed, kliendid kes on jôudnud enda seatud eesmàrkideni.
Kui arvad ennast olevat treener siis nàita inimestele reaalseid TULEMUSI.

Sertifikatsoon ei tee kellestki laksust treenerit. Treener, tôsiseltvôetav juhendaja, saab olla ainult pikaajaline praktik ja üsna naiivne on vehkida igasuguste paberitega uskudes, et need suurt midagi tàhendavad antud valdkonnas.

Selge on muidugi see, et alustama peab ikka esimesest juhendatavast ja aja jooksul saab neid siis vb tuhandeid kuid nn koolipingist tôusnud pabertreeneril on siiski pisut liiga idealistlikud arusaamad inimkeha vormimisest.
Seda enam kui neid treenereid koolitavad inimesed kellel endalgi kogemustepagas olematu ja teadmised pàrinevad linnalegendidel.

Kui “treeneril” tulemusi ette nàidata ei ole siis ei saa olla ka mitte mingit personaalsust, ei saa olla professionaalsust, ei saa olla motiveerimisoskust ega ka veel PÄRIS teadmisi.
Treener on, vôi vàhemalt peaks olema hea inimesetundja, natuke psühholoog, hea suhtleja, natuke nagu hea isa vôi ema kes ei kanna ainult enda vôsukest kàtel vaid laseb tal endal ka maailma avastada. Kukkuda, ebaônnestumist kogeda ja selle kôige làbi saab treener olla ka alles motiveeriv, pannes inimese jaoks kokku pildi kuidas selleni jôuda mis inimese eesmàrgiks on valinud. Kôik see, need oskused, saavad tulla aga tulla ainult ajaga. Kui tulevad muidugi.

Reeglina ka kaua tühja ei karga. Kui inimesel ei ole ikka kutsumust siis vajub algne entusiasm ka kiiresti àra. Ja Jumal tànatud, et vajub. Sossepp treener on komöödia saalis ja ka katastroof üheaegselt.

KUID, mitte keegi, isegi see tôesti professionaalne aastatepikkuse kogemustega treener ei saa teile kohe alustades teha mitte mingisugust maksimaalselt toimivat, nn pesonaalset treening ega toitumiskava. FAKT! Kes nii ennast reklaamib on ilmselge afferist. Minu soovitus, hoidke sellistes eemale parem.

Inimene tuleb esmalt tômmata vàlja sellest nn pimedusest mis tema füüsist on seni laastanud. Ôpetada ta alguses nô ise tasakaalu hoidma, ise kôndima, môtlema, lastes jàrk jàrgult alles tal kàest lahti ja lasta püüda tal siis ise mônda aega toime tulla.

Inimesele tuleb osade kaupa anda ette juhised, et ta nendega harjuks. Et ta ôpiks ISE, nagu juba mainisin, môtlema ja enda keha vajadusi KUULAMA – aru saama, et hea füüsis ja tervis ei saa olla ajutine projekt.

See kôik ei saa olla jàtkusuutlik kui juhendaja ei SELGITA iga teie tegevuse vajalikkust mis ta teile on ette hetkel kirjutanud. Nii loogiline see kôik ongi tegelikult. Personaalsus on kunst mida valdavad AINULT professionaalid.

Kainet môistust ja kogemustele pôhinevat kehakultuursust!

Marek Kalmus