Kuidas lamades surumise tulemust parandada?

Kuidas lamades surumise tulemust parandada?

Lamades surumise maksimaalne tulemus koosneb kogu ülakeha lihaste ühisest jõuväljundist, lähtudes põhimõttest “rekordi määrab nõrgim lüli”.

See tähendab, et enamiku inimeste jaoks peatub kang eelmainitud põhjusel rinnal, poole tõste peal või enne lõppu.

Siin käsitleme põhjuseid, miks kang “külmub” ülalmainitud punktides.

– Kang vibreerib ja tõste algus on ebakindel, nagu ka laskumise faas. Põhjuseks on tugilihaste nõrkus, alustades seljalihastest ja lõpetades laiade seljalihastega-

– Kang tuleb ilusti rinnale ja püsib rinnal, tõusmata sealt sentimeetritki. Põhjuseks on rinnalihaste nõrkus koos ülaselja nõrkusega.

– Kang tõuseb poolenisti rinnast ja jääb sinna. Põhjuseks on rinnalihaste ja triitsepsi ning ülaselja nõrkus, kuid ülasel ja rinnalihased annavad tõstmisele alghoo, kuid liikumine peatub enne, kui trisepsid hoogu saavad.

– Kang läheb peaaegu üles, kuid sooritus jääb 5–10 sentimeetrit vajaks. Põhjuseks trisepside ja õlgade nõrkus, millest trisepsid moodustavad 75–80 %.

Muud põhjused, miks tulemused ei parane:

Lamades surumine on pärast esialgset entusiasmi edenenud 100 %, kuid lõpptulemus 90–120 kilo on siiski kaugel soovitud tulemusest.

90 % juhtudest on põhjuseks ületreening ja/või asjaolu, et iga kolmas-neljas nädal ei ole puhkenädal, vaid see, et oleme korra jõusaali eest lepinguga maksnud, siis “peab seda kasutama kogu raha eest”.

Lamades surumise tulemused on tõusnud meistrivõistluste taseme lähedale, kuid siis saabus seisak ning puhkenädalad ja muud enesekohandused pole edasiliikumist aidanud.

Lahendus: Võtke ühendust treeneri või võistlejaga, kes on juba maailmameistrivõistluste tasemel ja paluge tal koostada programm just teile.

Sellist programmi tehakse 3–6 kuuks ja tavaliselt on eesmärgiks kas esimesed võistlused või edasiminek Euroopa või maailma tasemele.

Kuigi sageli tundub, et internetist saab kõike tasuta, on individuaalse treeningprogrammiga võimalus tõsta oma kõigi aegade rekordit 10–30 % ja just see vahe võib olla see, mis sind tippu tõstab. võistlustel kolme parima hulka.

Timo Majuri

Euroopa ja maailmameister lamades surumises.