27.-29.05.2022 toimus Prantsusmaal Maromme linnas Mm (dopinguvaba Jõutõstmine kirjutatakse suure algustähega) eraldi tüüpi Singlitel vastavalt maailma WDFPF (World Drug Free Powerlifting Federation) reeglitele , President W. Backelant, Belgia). Meistrivõistlused on ajastatud 1. juunile, rahvusvahelisele lastekaitsepäevale, Eesti lipupäevale, sealhulgas venelaste 1160. aastapäevale (minu ema sündis Izborski müüride all). Meistrivõistluste korraldajad J.-C. Dheilly ja S. Daniel Delaporte koos abilistega tegid head tööd. Kõigile eelnimetatutele, aga ka allpool mainitule moldovast pärit A. Pasale meeldis väga Sergejevi (minu AsePresident Sergei Lobyntsev) kahe Euroopa meistrivõistluste korraldamine ja läbiviimine Eestis Kohtla-Järvel 2009 ja Vokas 2011, vastavalt Powerlifting & Single (peakorraldaja on Teie kuulekas sulane, mille üle olen uhke). Ida-Virumaale (Lähis-Ida) meeldib tulla külalistele Euroopast.

Hästi esines Eesti sõbralik meeskond. Teisel päeval esines Zhimoviki. Kaalukategoorias -82,5 kg Lamades surumises (Bp) ilma varustuseta (spetsiaalne pingisärk) saavutas tallinlane Konstantin Fesenko 1. koha ja tuli Maailmameistriks. Pärast seda läbis ta dopinguproovi, läks dopingukontrolli. 2015. aasta I rahvusvahelise turniiri Kolm vägilast (Три богатыря) osaleja, millest kasvas välja Jõhvi valla lahtised meistrivõistlused, Normandias piisas võiduks kilogrammides väljendatud tulemusest Bp=127,5 kg. 48 aastat puidutöötlemise ja mööblitootmise alal ärimees K. Fesenko võitis karmis vastasseisus prantslaselt 2,5 kg. Eestist pärit kolme lapse isal nappis võistluskogemust ning õigest materjalist pingisärgi puudumisel ei lastud ta varustuses võistlema. Mäletan rumeenlast, “puhast” polkovnikut (spordi kohta kirjutatakse sõna “puhtus” jutumärkides) moldova koondisest A. Pasha. Varem püstitas karatespetsialist Maailmarekordi, 64-aastane Aleksander isikliku kaaluga umbes 100 kg suutis 166 kg kangi pigistada. Tänud M. Kazinyanile Tallinnast abi eest meistrivõistlustel. Kaalukategoorias -90 kg Deadliftis (Dl) vanuseklassis M5 (60-64 a) polnud võrdset Sergei Ivanovitšile, Silovikule ehk siis mulle. Kohtla-Järve sportlasel õnnestus võita kahes nominatsioonis – ilma varustuseta ja selles (sportlikud ühekihilised sukkpüksid). Tõstnud ühe päevaga igas soorituses 200 kg, Dl=200+200 (kg), võimaldas Sergeil varustuskategoorias üldarvestuses võitjaks tulla ja spordis häid tulemusi saavutada – ilma dopinguta 20-kordne Maailmameister. 8-tunnise lennu hilinemise tõttu tehnilistel põhjustel (lennuki rike) Tallinn – Bove võistluse eelõhtul keeldusin püüdmast püstitada Maailmarekordit. Parimatest parim ilma varustuseta Uq -90 Dl=267,5 kg (157,00 punkti) oli moldovast 35-aastane I. Fuskalyuk. Ryanairi lennujaamast Beauvaisis võistluspaigani on ca 100 km. Olen tänulik prantslastele Philippe’ile ja Zorzile transpordi eest – nad tulid mulle vastu ja saatsid minema. Tänan toetuse eest S. Vinnikovi, V. Otsa, T. Ivanovat (Eastman AS), spordipatrooni Y. Monakhovit ja Riigikogu liiget D. Dmitrijevit.

Minu lapsed, Daria ja Roman, 6- ja 4-kordsed Maailmameistrid. Ta viis lapsi võistlustele Ameerikas, Võrus, Belgias. Töötan lastega nii palju kui võimalik. Koolilastega kohtudes ütlen neile, et ostan poodidest sama toitu, mida teie, aga mul õnnestus tulla 20-kordseks Maailmameistriks. Ma õpetan kõiki. Milliseid spordialasid Teie lapsed ja lapselapsed harrastavad. Oma väike spordisaali ja EOK stipendium (president U. Sõõrumaa) on suurepärane. Kui see saab olema. Narva-Joesuust pärit N. Songile meeldis Three bogatyrja (Kolm kangelast) turniir ja selle korraldaja nii väga, et ta viskas end mulle sõna otseses mõttes kaela alates 4.6.2022 Narva päeval. Pärast võistlust viis ta läbi koolinoortega haridusprogrammi. Unistused täituvad. 

Sergei Dermeljov, neljakümneaastase kõrgharidusega lukksepp (nõukogude ajal siiski), korraldaja, tõeline kangelane, rahvameister, 20-kordne Maailmameister, EDFPF-i President.