Milline on hea treeningueelne toidulisand ja kuidas seda valida?

Selleks, et valida endale sobivaim treeningueelne toidulisand, tuleb arvesse võtta mitmeid tegureid, alustades nähtavast koostisosade loetelust ja lõpetades treeningu eesmärgiga. Ühesõnaga, kõik treeningueelsed toidulisandid ei ole samasugused.

Toome välja 5 peamist tegurit, mis aitavad teadlikult otsustada.

Treeningu eesmärk

Nii nagu kõik toidulisandid ei ole ühesugused, ei ole ka kõik treeningud ühtemoodi. Mõnes treeningus soovite vastupidavust (maksimaalset hapnikutarbimise võimet) suurendada ja teinekord teete lihtsalt kerget kardiotrenni. Vahel tahate saavutada oma maksimaalse koormuse eesmärki.

Peate valima kofeiinisisaldusega või kofeiinivaba treeningueelse toidulisandi, sõltuvalt sellest, millist tüüpi treeningut planeerite. Kui olete oma lihaste kasvatamise programmi kalorikoguse vähenduse faasis, võiksite vältida süsivesikute või suhkru liigtarbimist. Kui soovite massi kasvatada, siis vajate treeningueelset toidulisandit, mis toetab lihaste kasvu ja optimeerib testosterooni taset.

Koostisosade selgus

On oluline, et hea treeningueelse toidulisandi koostisosad oleksid võimalikult selged ja et saaksite kindlaks teha iga komponendi eelised.

Paljud toidulisandite tootjad kasutavad lisaaineid või viitavad salapärastele „patenteeritud segudele“, ilma et nimetaksid koostisosade loetelus, millest need on valmistatud. Need võivad olla tervisele kahjulikud ja isegi ohtlikud, kui tarvitate keelatud aineid (mis on eriti oluline, kui valmistute võistlema spordialal, kus teid kontrollitakse).

Valige selliseid treeningueelseid toidulisandeid, mis sisaldavad eespool loetletud parimaid koostisosi ja on kolmanda osapoole poolt testitud, tagades, et teie toidulisandi valmistamisel on järgitud rangeid kvaliteedinõudeid.

Toitumisalane mõju

Paljudele populaarsetele treeningueelsetele toidulisanditele on lisatud maitse parandamiseks suhkrut. Kui te oma suhkru tarbimist ei jälgi, pole hullu, kuid kalorid on kiired tulema. Peaksite oma tarbimisharjumustel silma peal hoidma, eriti kui olete jõusaali investeerinud aega ja vaeva.

Kui püüate kaalust alla võtta, veenduge, et teie treeningueelne toidulisand ei sisaldaks palju ebavajalikke kaloreid ja suhkrut. Samuti, kui olete taimetoitlane või vegan, kontrollige, et teie toidulisand ei läheks sellega vastuollu. Neile, kes soovivad kaalust alla võtta ja oma kalorite arvu madalal hoida, sobib HYDE Pre Workout mis on suhkruvaba, kalorivaba ja isegi gluteenivaba.

Tõestatud tulemused

Turundussõnumid on suurepärased, kuid millised on teile müüdavate treeningueelsete pulbrite tulemused? Et olla kindel, et tarvitate tõhusat toidulisandit, kontrollige märgistust ja otsige koostisosi, mis on teaduslikult tõestatud lihaste kasvu, rasvapõletuse ja üldise treeningu tulemuslikkuse suurendamiseks.

Otsige kreatiini, L-karnitiini, kofeiini, et lisada kohest energiat ja vajadusel testosterooni.

Milliseid koostisosi vältida

Viimane kriteerium treeningueelsete toidulisandite valimisel peab olema kahjulike või tundmatute koostisosade vältimine. Hoiduge patenteeritud segudest ja toidulisanditest, milles on liiga palju keerulisi keemilisi aineid, mida ei saa tuvastada teaduslike uuringutega, mis tõestaksid, et need ei ole kahjulikud ja aitavad teie eesmärke saavutada.

Pidage enne treeningueelsete toidulisandite võtmist nõu oma arstiga, kui teil on mingeid tervisehädasid või kui teil on varem esinenud südameprobleeme. Teil võib olla tundlikkus teatud koostisosade suhtes, mistõttu soovitame keha järk-järgult treeningueelse toidulisandiga harjutada ja järgida soovitatud portsjonite suurust.